Assalamualaikum wbt, salam sejahtera.

Setinggi tinggi kepujian kehadrat Allah swt atas limpahan rahmat dan kasih sayangnya maka kita semua dapat terus menjalani kehidupan seperti biasa. Bagi pihak sekolah saya ingin mengambil kesempatan di bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini untuk mengucapkan selamat menjalani ibadah berpuasa dan selamat menyambut ketibaan Syawal yang bakal menjelang kepada semua warga SM Teknik Melaka, guru, murid-murid dan  rakan ibu bapa.

Seperti yang kita semua sedia maklum, pihak Kementerian Pendidikan telah memberikan kebenaran untuk sekolah bercuti lebih awal sempena sambutan Hari Raya Aidil Fitri  1438H iaitu pada 23 Jun 2017. Untuk makluman rakan ibu bapa, pelajar yang tinggal di asrama akan mula pulang ke rumah pada 22 Jun 2017 ( Khamis). Pada hari berkenaan ibu bapa boleh datang ke sekolah untuk mengambil slip peperiksaan pertengahan tahun bermula jam 10.30 pagi dan selepas itu boleh membawa anak pulang. Maklumat tentang perkara ini telah dimaklumkan kepada pelajar. Sesi persekolahan akan bermula pada 3 Julai 2017 dan pelajar yang tinggal di asrama perlu balik ke asrama pada 2 Julai 2017 sebelum jam 6 petang. Adalah diharapkan makluman ini dapat membantu rakan ibu bapa merancang perjalanan sepanjang cuti perayaan ini.

Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri, maaf zahir batin kepada semua rakan ibu bapa. Semoga keberkatan di bulan Ramadhan dan Syawal yang bakal menjelang ini akan dapat meningkatkan ukhwah dan sillaturrahim sesama kita. Saya juga menyeru agar kita dapat memberi keutamaan kepada keselamatan anak-anak kita disepanjang cuti perayaan ini. Akhir kata marilah sama-sama kita berdoa agar semua ibadah yang kita laksanakan disepanjang Ramadhan ini diterima oleh Allah…

Sekian, terima Kasih,,,, 

“  Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir Batin”
HAJI KARIM TUMIN

Pengetua

Advertisements

Salam Ramadan Ibu Bapa dan Pelajar